• SF

  • Actiune

  • Dragoste

  • Fantezie

  • Thriller

  • Comedie

  • Animatie

Top 10 filme de dragoste

"Romeo şi Julieta"

Au existat cel putin 36 proiectii cu această tragedie uimitoare scrisa de William Shakespeare, incepand din 1900 până în 2002. Cu toate acestea, cea mai renumita şi cea mai buna versiune, fără nici o modificare adusă la script, pare a fi lui Franco Zeffirelli (1968), cu Leonard Whiting şi Olivia Hussey. Filmul a castigat Premiile Academiei pentru Cele mai bune costume si a fost nominalizat pentru Cel mai bun regizor şi Cel mai bun film.

Deoarece este vorba despre Romeo şi Julieta, nu trebuie să uităm cea mai noua versiune transpusa de Baz Luhrmann, "Romeo &Juliet" (1996), cu Leonardo DiCaprio si Claire Danes.

"Pe aripile vantului"

Image and video hosting by TinyPic


"Pe aripile vantului" este unul dintre cele mai legendare filme din toate timpurile, adaptat dupa romanul lui Margaret Mitchell cu acelaşi nume, care spune o poveste a războiului civil şi a urmărilor acestuia. Filmul, produs de David O. Selznick şi regizat de Victor Fleming, a castigat zece premii Oscar. In zilele noastre, "Pe aripile vantului" este considerat a fi cel mai bun film în genul epic, datorită moştenirii sale literare, dar şi datorita talentului uimitor al marilor actori Vivien Leigh, Clark Gable, Olivia de Havilland şi Leslie Howard."Casablanca"

Image and video hosting by TinyPic


Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai mari filme din toate timpurile şi o lecţie reala cu privire la modul de a face o poveste de dragoste. Povestea filmului se intampla în timpul celui de al doilea război mondial şi prezintă una dintre cele mai faimoase scene de revedere văzute vreodată într-un film. Regizat de Michael Curtiz, "Casablanca" a castigat trei premii Oscar.

"Doctor Jivago"

Image and video hosting by TinyPic


"Doctor Jivago" (1965), regizat de David Lean şi bazat pe romanul cu acelaşi nume de Boris Pasternak, se concentrează pe un triunghi amoros, în perioada tumultoasa a războiului civil rus. Poetul Iuri (Omar Sharif), este căsătorit, dar el nu poate rezista fara idealista Lara. Personajele create de Omar Sharif, Julie Christie si Geraldine Chaplin au rămas în sufletul multor privitori romantici. Filmul a câştigat cinci premii Oscar.

The Notebook"

Image and video hosting by TinyPic


Acest film este o dramă romantică cu Ryan Gosling şi Rachel McAdams si regizat de Nick Cassavetes. "The Notebook" are toate ingredientele pentru o poveste de dragoste . Ea prezintă povestea unui cuplu de tineri care se indragostesc în timpul anilor 1940.

va urma

Categorii:

Se face upgrade in permanenta .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu