Captain America : The Winter Soldier (2014)Steve Rogers se străduieşte să-şi îmbrăţişeze rolul de erou contemporan în lumea modernă. El e Captain America şi va face echipă cu Natasha Romanoff, cunoscută drept Văduva Neagră. Împreună vor înfrunta un inamic puternic, dar care se ascunde în umbră. Avand in vedere cat de multe poante au avut Iron Man 3 si Thor Intunericul,ma asteptam ca si Capitanul America sa fie la fel,si din fericire,m-am inselat. Mai intens,mai serios,si mai intunecat ca oricand,Captain America the Winter Soldier este cel mai reusit film din universul Marvel de pana acum.

Daca in celelalte se punea mai mult accent pe efecte si pe cat mai multe faze care sfideaza complet gravitatia,aici efectele sunt lasate pe plan secund,deliciul filmului fiind luptele corp la corp spectaculoase si facute fara pic de CGI. Avem si efecte din plin,insa doar acolo unde trebuie si cat trebuie.
Scenariul si regia sunt foarte bune,intreg filmul avand atmosfera unui thriller cu spioni din anii 80. Actingul este si el foarte reusit,carisma lui Chris Evans,impreuna cu senzualitatea emanata de Scarlett Johansson,si cu talentul de a interpreta un rol negativ excelent al lui Sebastian Stan, facand un trio de senzatie. Coloana sonora a fost foarte potrivita pentru atmosfera filmului,villanul a fost unul mai mult decat pe masura eroului,in multe momente dand senzatia ca pur si simplu nu poate fii oprit,iar cele cateva twist-uri fac totul si mai interesant,totul pe un 3D destul de vizibil pe alocuri. Cu toate astea,nici o scena din film nu se compara ca impact emotional cu cele 2 treasere din timpul creditelor de final,care fac legatura cu Avengers 2 Age Of Ultron si ne introduc 3 personaje noi si mult asteptate,ce vor avea un rol cheie in acesta.Per total,a fost cel mai reusit film din universul Marvel de pana acum,si probabil si cel mai bun film cu super eroi al anului.Nu este o capodopera,insa este ceva nou pentru Marvel si este obligatoriu de vazut de catre toti adeptii acestui gen de filme.9/10 !

 


Tags: , , ,

Lasati un comentariu

6 comentarii

Leave a Reply