The Hobbit : The Desolation of SmaugAl doilea dintr-o trilogie de filme adaptate dupa capodopera The Hobbit, de JRR Tolkien, The Hobbit: The Desolation of Smaug continuă aventura personajului principal Bilbo Baggins (Martin Freeman), în timp ce călătorește cu Wizard Gandalf (Ian McKellan) și treisprezece pitici, condusi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), intr-o aventura epica de a revendica Regatul Dwarf pierdut de Erebor. După ce au trecut nevatamati de Munții Cețoși, grupul format din Gandalf Cel Sur, hobbitul Bilbo Baggins și cei 13 gnomi (pitici) se întreaptă spre Erebor. De aici călătoria lor devine una mult mai periculoasă si mult mai spectaculoasa. După achiziționarea unei barci și accesorii din oraș, compania se deplasează la Muntele Singuratic. Gandalf îi părăseste pe moment pe cei 14 pentru a se duce în Dol Guldur, să se convingă dacă necromantul este real sau nu.

Dragonul Smaug s-a trezit la viaţă şi este mai în forţă si mai periculos ca niciodată. Gandalf se îndepărtează înainte ca ceilalți să intre Mirkwood cazul în care acestea sunt atacat de păianjeni gigant și, cu excepția lui Bilbo, sunt capturati de elfii de lemn. Dacă până acum pielea lui de reptila era mai puternica ca oţelul, după 60 de ani de hibernare sub bogăţiile si comorile din Erebor, acest dragon a devenit şi mai greu de cucerit, datorită diamantelor şi a pietrelor preţioase care i-au intrat direct prin piele. Azog şi orcii săi supusi sunt suparati şi determinaţi să le vină de cap lui Thorin şi companiei sale şi pornesc din nou pe urmele lor, iar în film apar Bard the Bowman şi Legolas, doi străini care pe moment vor complica misunea foarte tare si vor creea un mister. Vor reuşi ei să recupereze Erebor-ul din ghearele fioroasei bestii scuipătoare de flăcări, dragonul Smaug?

 Bilbo ajutat de pitici ,scăpa de elfi și au urmat râul din pădure la Lacul-oraș, în cazul în care acestia îndeplinesc Maestru al orașului, și Bard, un arcaș și descendent al Domnului inițial de Dale. Ei au găsit în cele din urmă ușa ascunsă în munte și Bilbo intră și întâlnește dragonul Smaug. În același timp, Gandalf conduce Consiliul Alb Necromancer din Dol Guldur. Gandalf intră in Dol Guldur, unde descoperă adevărata identitate a lui Necromancer. Elfii de Mirkwood, condusi de regele Thranduil și fiul său, Legolas, trebuie să se lupte cu invaziile de orci de la Dol Guldur.

 
Tags: , ,

Lasati un comentariu

5 comentarii

Leave a Reply