The Hunger Games: Catching FireNorocul s-a schimbat în mod semnificativ pentru Katniss Everdeen (Lawrence), datorita zilelor de înfometare în Districtul 12. Ea și clanul ei nu vor mai rabda foame din nou, datorit mișcarilor perspicace, care au forțat factorii de decizie a jocului , în calitate de câștigători. Marioneta corupta a țării, președintele (Donald Sutherland), nu accepta sa fie păcălit, cu toate acestea, cea mai recenta schema a lui de a păstra oamenii din Panem sub control este de a-i intoarce unul împotriva altuia. In timp ce fac turul invingatorilor , se declaseaza mai multe revolte in districte , iar vina cade asupra lor. Totodata, ei trebuie sa-i convinga pe locuitori ca dragostea dintre ei este reala si ca nu au trisat jocurile. Mai mult de jumătate din film se desfășoară înainte de a 75-a editie a Jocurilor Foamei , inaite sa inceapa. O mare parte din acest timp este petrecut prin intelegerea acestei societăți fără milă si opresiva.

Katniss și Peeta se pregatesc pentru turneul lor de victorie si pretind a fi un cuplu, deși inima lui Katniss aparține lui Gale (Liam Hemsworth), băiatul pe care ea l-a lasat în urmă. Romantismul este încă in floare. Spre deosebire de Twilight , în care o fată este impartita între un vampir și un lup, The Hunger Games ii oferă lui Katniss alegerea provocatoare de a adera la una sau de a deveni lider al unei revoluții. În plus, siguranța nu mai este o opțiune pentru Katniss după ce Snow inventează un nou set de jocuri pentru a fi jucat numai de către foștii câștigători.

 Snow o vrea pe Katniss moarta. În ceea ce privește jocurile în sine (filmate în Hawaii), sunt bine puse în valoare de o așteptare de aproape 90 de minute, mai ales de pericole neasteptate, păsări de atac, babuini turbati și o ceață de gaz toxic. Incă mai avem relațiile convingătoare - dragostea lui Katniss pentru Gale , deși în linia de foc ea descoperă ca sentimentele ei pentru Peeta nu sunt în întregime fictive și un sentiment mai bogat de caracterizare apare de data aceasta. Actori: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Woody Harrelson, Jena Malone, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Amanda Plummer Director: Francis Lawrence
Tags: , ,

Lasati un comentariu

7 comentarii

Leave a Reply