Home » , , , » The Maze Runner - Labirintul: Evadarea (2014)

The Maze Runner - Labirintul: Evadarea (2014)
CODUL ALERGĂTORULUI: NU ÎNCETA NICIODATĂ SĂ ALERGI, FII MEREU PE FAZĂ, ADU ÎNAPOI UN STROP DE SPERANŢĂ Thomas se trezeşte într-un lift care urcă încet. Când liftul se opreşte şi uşile se deschid, ajunge în mijlocul unei colonii de băieţi care îl întâmpină în Luminiş - un vast spaţiu deschis înconjurat de ziduri uriaşe de beton. Mintea lui Thomas este pustie. Nu ştie unde este şi de unde a venit; nu îşi aminteşte cine sunt părinţii lui, ce trecut a avut sau măcar cum se numeşte.

 Thomas şi ceilalţi nu ştiu cum sau de ce au ajuns în Luminiş. Ştiu doar că în fiecare dimineaţă se deschid uriaşele uşi de beton care dau spre Labirint. Uşile se închid în fiecare seară, la apusul soarelui. La fiecare 30 de zile, liftul aduce un nou băiat. Comportamentul Labirintului fiind previzibil, sosirea lui Thomas era aşteptată. Dar, cu mai puţin de o săptămână după aceea, se produce un eveniment neaşteptat: uşile liftului se deschid din nou, scoţând-o la iveală pe Teresa, prima fată care ajunge în Luminiş.

 Thomas află că fiecare locuitor al Luminişului are un rol de jucat, de la grădinărit şi construcţii la calitatea de alergător de elită care cartografiază zidurile Labirintului ce îi ţine captivi, ziduri care îşi schimbă configuraţia în fiecare noapte. Alergătorii Labirintului se luptă cu timpul, încercând să acopere o suprafaţă cât mai mare până la sfârşitul zilei, când Labirintul se încuie, iar pe coridoarele structurii de beton încep să dea târcoale ucigătorii Grievers, entităţi biomecanice. Chiar şi ca nou-venit, Thomas are o senzaţie neliniştitoare de familiaritate cu Luminişul şi cu Labirintul. Ceva zăvorât în amintirile lui ar putea fi cheia care să rezolve misterele Labirintului şi poate chiar pe ale lumii de dincolo de acesta.

 
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Anonim
6 ianuarie 2015, 04:05

un film foarte bun acum am terminat de vizionat ,povestea este buna te tine incordat aproape 2 ore actiune buna merita mister suspans merita vazut la cinema il recomand nota ema 10.

Anonim
6 ianuarie 2015, 04:06

Un film pentru si despre adolescenti, cu replici stereotipe, un scenariu de toata jena, cu nenumaratele clisee americane, cu melodramele fara rost (atata drama cand moare grasul ala de parca l-ar fi cunoscut de o eternitate, sa nu mai vorbim de faptul ca mor personaje multe si mult mai importante si nu se agita nimeni) si cu un final care nu are absolut nici o logica. Pornind de la faptul ca se presupune ca acei copii ar fi alesii, cei mai brilianti, cei mai cei, imuni la virus si capabili din toate punctele de vedere explicati-mi si mie de ce mor atunci tocmai din cauza virusului. Care e ideea virusului pana la urma: deci planeta e lovita de explozii solare si moare toata populatia planetei (omitem sa spunem ce ar presupune un astfel de eveniment la o scara mult mai mare si cum intreaga planeta ar deveni nelocuibila dar mna cum am zis film pentru copii, ce stiu ei) dar asa ca sa introducem si elementul zombi in ecuatie apare si un virus care transforma restul populatiei (oricare ar fi aia; o fi reusit sa se ascunda in buncarele improvizare din gradina). De ce is ucisi doctorii/safantii/tortionarii si de cine? Care era scopul testului in definitiv si ce vroiau sa realizeze?...aia care scapa raman la fel de prostii si dupa epopeea lor evolutiva prin labirint. Singurul care prezinta un anumit interes pentru o eventuala continuare e eroul nostru "curios".

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.